Majas keramikdjur: del 1

Som jag nämnde i förrförra inlägget, har jag börjat samla på keramikdjur. Här kommer del 1, med mina tre första keramikdjur! Inköpta på Tropicariet där jag och Lilly var idag.


Säl


Mus


Groda

Sov gott önskar lilla jag! ♥

Bilder från Tropicariet


En sebramangust mungos mungo mitt i en gäspning.


En taipan oxyuranus scutellatus som posar snyggt framför min kamera.


Två aror ara ararauna som var väldigt högljudda!



En glad och fin spjutrocka dasyatis pastinaca var nyfiken och social.


En (och en fena) mäktig sandtigerhaj carcharias taurus som simmade omkring med likgiltig blick.



Jag kanske postar fler bilder vartefter, vem vet? ;)

Tropicariet

Nu har jag och Lilly kommit hem från Tropicariet, där vi har sett på fiskar, ödlor, ormar, spindlar, skorpioner, rockor och hajar! Det har varit en jätteintressant och fullspäckad dag och vi har tagit väldigt många bilder på de fina djuren. Bilderna kommer lite längre ner i inlägget. :)

I souvernirbutiken köpte jag tre små keramikdjur för 15 kr styck, en säl, en mus och en groda. Jag har nämligen bestämt mig för att börja samla på keramikdjur så det blev en suverän start tycker jag. Därav kommer en ny kategori skapas vartefter: "Majas keramikdjur".

Kram!

Hundspecial!

Tjolahopp! Det är Maja som skriver just nu. Just nu är Lilly hemma hos mig och kollar bilder, bloggar och böcker om just hundar (aa, och kapybaror, men strunt i det nu), så idag tänkte vi anordna en hundspecial på bloggen. Idag och lite framöver kommer många inlägg om just hundar dyka upp. :)

Skötseltips: hamster

Hejsan, hejsan! Nu när jag ändå sitter vid datorn kan jag lika gärna slänga in ett inlägg om hur man sköter en hamster på rätt sätt.

Observera att jag har dvärghamstrar, så om ni har/tänker köpa guldhamstrar rekommenderar jag andra skötseltips då dessa som sagt är till för dvärghamstrar.
Okej, då kör vi!

Följande lista är min lista på vad jag har till mina hamstrar.
  • Bur (med rör, hjul, litet hus, övervåning, rutschkana ner från övervåningen)
  • Vattenflaska
  • Matskål
  • Hamstermat
  • Vitamindroppar
  • Vadd (att stoppa i huset så hamstrarna kan "gräva")
  • Fröstänger
  • Saltsten
  • Boll att springa i

Innan du köper hamstern/hamstrarna bör du ha en bur med mat, vatten och tillbehör. Om du undrar vilken storlek buren ska ha (du kanske ska ha fler än en hamster?), fråga då någon som arbetar i djuraffären så att hamstrarna kommer få det utrymme de behöver och mår bra av. Hamstrar tycker om att gå i rör och "klättra", så försök att se till så att hamstern/hamstrarna har åtminstone ett rör.
Hamstrar är väldigt små djur så gallerväggarna på buren måste vara täta så att de inte kan ta sig igenom. På burar som är lämpade för hamstrar har tillverkarna redan sett till det, men för att vara på den säkra sidan bör du inte låta en hamster vara i en bur med större gallermellanrum (exempelvis marsvinsbur) utan uppsyn.

När du har en bur är det mer som ska fixas. Du måste ha spån i botten av buren, heltäckande, en fylld vattenflaska och matskål. Kom ihåg att det är viktigt med vitamindroppar i vattnet! Vattnet ska bytas varje dag, och du får inte glömma vitamindropparna. Det brukar komma med en instruktion till vitaminerna, hur mycket man ska dosera.
De flesta burar har tillhörande hamsterhjul med, vilket stimulerar hamstern och ger den frihet att springa. För att hamstern inte ska känna sig "tvingad" att springa, kan det vara bra att ta bort hamsterhjulet några dagar, någon gång ibland. Sagt av en arbetare på Grizzly-butiken.

Dvärghamstrar kan bo tillsammans i en bur, mina hamstrar (eller ja, en är min systers) delar bur och ingen har visat tecken på att de mår dåligt av det. Jag har dock läst att guldhamstrar får absolut itne bo tillsammans, då det kan bli gräl och en/båda hamstrarna dör. Om detta är sant vet jag inte, men jag tror själv på det och om ni undrar om det är sant kan ni ju alltid mejla någon, kanske veterinär eller liknande?

Söta videos

Hejsan alla läsare! Om någon nu har undrat varför vi inte har uppdaterat, så har jag faktiskt inget bra svar på det. Men jag ber så mycket om ursäkt och lovar hädanefter bättre uppdatering - och då menar jag inte små, meningslösa inlägg utan ordentliga om djur, såklart.

I det här inlägget kommer jag lägga upp några olika videos på djur, inspirerat av Fokis kategori "Dagens sötis", som jag tänkte att vi kan ha på bloggen. Så, här kommer lite (mycket!) ögongodis!

;



Kram, Maja ♥

Lisa och Elsa


Hejhejheeej! Jag skulle bala säga hej och att jag tläffade min bästaste vän Lisa på landet! Lisa äl en pelselkatt (perserkatt) och hon val lite sul på mig... jag fölstål inte? Jag val så snäll och glad och kanse lite nälgången, men hon val bala jättealg! :O
Hon stläckte flam klona och sa "moll" (morr). Jag som val så snäll!

Jaja, vi hälsade ifallall på valandla. Klam klam!

Nej, nej, Lisa är ingen "överaggresiv" katt. Elsa var dock en aning nära och Lisa är ingen knäkatt eller lekfull katt överhuvudtaget så det blev ju lite sådär... Elsa är ju inte den smartaste av hundar. ♥

Nyheter: Kolmårdens djurpark

Visste du att...?
  • ...noshörningen Jala fyllde ett år den 25 november? Hon vägde 70 kg vid födseln men nu, ett år senare, väger hon 500 kg! (Källa: www.kolmarden.com)
  • ...det bedårande zebrafölet har nu fått namn? Det anordnades en namntävling genom Expressen och fölet fick namnet Tipzi. Det var en 11-åring från Varberg som vann med sitt fina bidrag. (Källa: www.kolmarden.com)
  • ...den 1 december 2010 kom visentkon Skamilla till sitt nya hem i Kolmårdens djurpark. Skamilla har flyttats ifrån Skånes djurpark för att ingå i ett europeiskt bevarandeprojekt för visenter. (Källa: www.kolmardenbloggen.com)

Fler nyheter kommer troligtvis vartefter!
Kram, Maja ♥

Hemkommen och glad

Ja, det är jag det! Igår var en helt fantastisk nyårsafton, och vi hade otroligt mysigt och trevligt. Well, nog om mig och mitt firande nu. Elsa ville visst säga något, så snart kommer nog ett Elsa bloggar!-inlägg.
Jag har gjort om ytterligare lite på bloggen, lagt in namnen på våra medlemmar på olika djurhemsidor och skapat en ny header. Stackars Signe fick ju inte plats på den förra, men när jag klämde ihop bilderna fick hon plats - i mitten, dessutom. Vilken ära, inte sant?
Och så har jag uppdaterat vår länklista! Förut hade vi ju bara Sanna (länk i namnet) som vi lånat vår browser-ikon från, men nu har jag även lagt till lite smått och gott som djurparker, bloggar och communitys.

Det ser rätt fräckt ut att vårt arkiv är från december 2010 och januari 2011, eller hur? Förhoppningsvis kommer det nå ändå till december 2011, och längre! :)

Kram, Maja ♥

Sälar!

Hejhej, Lilly här!
Igår när jag satt uppe vid datorn på kvällen, så hittade jag den här bara för underbart söta bilden!
Jag som är så svag för sötsaker, kunde inte motstå att ladda upp den här.
Den är ju bara för söt!
Tänk att vara en säl, härligt. ♥
Kram!




Signe Bloggar!

 

TjenaSNEDBENA. (;
Idag har jag varit ute och hoppat i snön, med mitt superfina koppel som det står '' Love Bunny '' på.
Jag bara älskar det kopplet!
Men nej minnsan så ville jag inte vara ute speciellt länge ~ det var ju så kallt i snön!
* burr *
Sen när jag kom in skakade jag av mina tassar och slickade dom rena noggrant!
Burriga hälsningar Signe! ;)


Gott nytt år!



(Bilden blev lite stor, vi vet!)
Kram från Embloco-teamet!

RSS 2.0