Viktigt ang. nyår

Jag kommer som sagt åka ut till landet idag, sova över och stanna där tills eftermiddagen den 1 januari 2011. Vi har köpt en dongel så att vi ska kunna sitta vid datorn en stund vid nyår (dock inte bara för det!) men det är som sagt inte helt klart om vi får täckning, så det får bli som det blir. Jag hoppas i alla fall på att kunna besöka bloggen och kanske skriva ett litet inlägg!

Kram, Maja ♥

Gott Nytt År!

Hejhej! Nu vill jag och mina valpar Destiny och Darin bara önska er ett GOTT NYTT ÅR.

Signe Bloggar!

Tjenamittbena!
Höhö... nej men heeej... * mjao *
Det är jag som är Signe, en tös på 1 år. (:
Jag har fortfarande kattungen kvar i mig sedan jag föddes, och kommer alltid att ha det!
Jag älskar att leka, äta och kissa i husses vedkorg.  BUWSIGT.
Mina favorit leksaker är korken till juice paketet, pump grejen till tvålen, och papperstussar!
Papperstussar är så roligt så att jag vet inte vad.
DET ÄR HUR KUL SOM HELST JU.
På fritiden brukar jag oftast sova, leka, eller ja äta.
Hejhej...kram från mej!

The coolish hamsters!


Hej tjejer och killar! Vi är två jättecoola *fniss* hamstersystrar, och vi har två såååå häftiga namn - Malva och Lilly. Hon som skriver nu, ja hon heter Lilly. Jag är rätt sprallig men kan vara lugn, och min hamsterboll som jag springer i när mina ägare städar buren, är i den snygga färgen grön. It's my favorite color!
Och jag som skriver just NU, ja jag är Malva. Jag är också ganska sprallig men jag tycker om när Maja försiktigt blåser varm luft på mig. Min hamsterboll är gul, en fin och somrig färg!

Vi kom till vårt nya hem för ungefär en, två månader sedan. Nu bor vi, istället för i en glasmonter med galler på baksidan, i en stor bur som städas varje söndag. Vi får nytt vatten med nya vitamindroppar varje dag, och om maten är slut får vi ny också. Annars har vi ett stort ställe med vadd, ett långt rör, en rutschkana, ett hus med vadd, en "borg" med vadd och ett hjul som tas bort då och då (Maja förklarar senare). Här stormtrivs vi och vi har blivit väldigt tama. Dessutom har vi inte bitit, bara nafsat i Majas lillfingernagel en gång. Busigt!

När vi köpte hamstrarna från djuraffären (då hade vi bur med mat, vatten och tillbehör redan fixat) sa tjejen som "hjälpte oss" att man kunde ta ur deras springhjul ibland lite då och då, så att de inte kände det som ett tvång att springa. Det är tips för er hamsterägare också! Vi brukar ta ur hjulet tre eller fyra dagar, men det kan säkert räcka med kortare tid, eller längre också för den delen.

Kram från Maja, Malva och Lilly! ♥

Bara för att göra saken klar...

finns det två Lilly som bloggar på denna blogg. Människan Lilly som äger Bianca och Signe, och hamstern Lilly som ni ser uppe i headern i bilden till vänster. Ni kommer få klart för er när hamstern Lilly (och Malva) bloggar, då en fin liten logga kommer finnas högst upp i inlägget - ja, precis som de två ni sett innan när Elsa och Bianca bloggat!

På tal om Signe så är det en katt som bor hemma hos Lillys pappa. Ni kommer få se mer av henne när det är hennes tur att blogga på Embloco.

Dr Dolittle - recension

+ = bra saker.
- = negativa saker.

+ filmen handlar om djur
+ väldigt många söta sammanhang
+ väldigt vacker tiger

- verbalt brutal (snuskord, svordomar och glåpord)
- vissa scener kan anses hemska

Sammanfattning: enligt mig, tycker jag att filmen var bra och jag stördes inte så mycket av nackdelarna. Vissa saker tyckte jag dock inte om, men den är ändå en film jag rekommenderar till den inte så känsliga. :)

Kram, Maja ♥

Dr Dolittle

Alldeles strax ska jag sätta mig i soffan tillsammans med familjen och se på den djurrelaterade filmen Dr Dolittle. Det känns bra att jag äntligen fått min vilja angående filmen igenom! Efter middagen kommer en kort recension av filmen, hihi! :)

Jag slänger in en bild på Elsa när hon posar överlägset, så länge! Bilden känns rätt klockren.



Kram, Maja

Biancas Valpar!

Tjenamittbena. (:
Just nu är jag hemma hos Nina och Kent och tar hand mina fina valpar som jag fick för ca. 3 dagar sen.
Varje gång dom gnyr så reagerar alla andra hundar, men nej nej! Det är mina valpar.
Jag fick en dotter och en son. Båda två är små änglar, och mitt allt.
Jag är ganska trött efter förlossningen, men börjar bli lite pigg efter att jag blev sövd.
Hejsvejs Bianca!

Jag saknar Bianca som en galning! Jag dör snart om jag inte får se henne, det gör ont i hela kroppen, så mycket saknar jag henne. Jag hoppas att det går fort till slutet av Februari. Jag vill att du kommer hem nu!
Nu nu nu!
Jag älskar dig Bianca, puss lillmatte! ♥

Fyrverkeriers inverkan på Elsa

Snabb upplysning från Maja: Elsa kan inte uttala eller skriva R så bra, så det blir L istället! ;)
Hejsan hoppsan! Det äl Elsa häl - ni vet, Majas hund? Jag tänkte skliva lite om dessa jätteläskiga fylvelkeliel som kommel nu vid nyåsafton. Jag blil jättelädd föl dom näl det smällel, jag blil faktiskt lessen. Jag skällel högt näl det smällel. Sen liggel jag i soffan bledvid min matte och sel lessen ut.
Klatt slut flån Elsa-flonten!

Ja, så är det faktiskt. Elsa blir ledsen och rädd när det smäller här utanför vårt hus. Först brukar hon ställa sig vid fönstret och skälla som en galning (trots att hon vanligtvis inte skäller mycket), jag tror att hon ser det som hennes uppgift att försvara familjen, och när det är över för stunden brukar hon lägga sig i soffan bredvid mamma och se deprimerad ut, faktiskt. Jag tycker så synd om henne - jag avskyr också ljudet av raketer - och jag blir riktigt arg på alla som skjuter fyrverkerier i förväg. Jag gillar inte fyrverkerier överhuvudtaget faktiskt. Ja visst, de är jättefina att se på men jag blir så illa till mods när jag tänker hur många djur som skadas eller blir rädda, och därför är det bra med ett utsatt datum för när man får smälla raketer. Men nej, då ska vissa andra vara käcka och "testa" fyrverkerierna i förväg och jag avskyr det! Vi åker ut till landet med Elsa och ett par ur släkten med deras katt på nyårsafton, just därför att varken Elsa, Lisa (katten) eller jag är förtjusta i raketer. Det känns ju inte som att det ger så mycket, nu när alla smäller i förväg. Jag förstår ju också att det kommer smällas betydligt fler raketer på imorgon kväll, men jag måste ändå avreagera mig.

Jaja, det ska i alla fall bli skönt att komma ut till landet imorgon! Äta god mat, spela TP, se på Grevinnan och Betjänten, tända tomtebloss och leka med Elsa och Lisa. Hoppas ni också får en härlig nyårsafton!

Kram, Maja ♥

Lite fakta om Lilly! ♥

Hejhej. ♥
Jag heter då Lilly och är 12 jordsnurr gammal.
Mina intressen är djur, fotografering, dans och sång.
Jag har två älskade husdjur, som heter Signe och Bianca.
Bianca ~ är en Engelsk Staffordshier Bullterrier på 2 år. Hon är kelen, snäll och söt på alla vis och sätt.
Signe ~ är en vanlig Svensk Bondkatt på 1 år. Signe är busig, rolig och snäll. Men hon är ingen knä katt,
för att hon hatar att bli buren, och vill nästan aldrig gosa. Bara leka leka och leka.
Och på min fritid så älskar jag att spela gitarr, vara med vännerna, teckna, och sitta vid datorn.
I LOVE ~ Maja, min familj ( mina djur ingår såklart! ), djur, glass, söta presenter och bra dagar.
I HATE ~ mobbning, rasister, dåliga dagar, att få tandkräms fläckar på en ren tröja, djurplågeri.
Jag har som Maja nästan hela mitt liv vilja blivit vetrinär.
När jag var  5 - 8 ville jag jobba på djurparken, när jag var 8 - 9 ville jag ha ett hunddagis, när jag blev 9, så fick jag
känsla för djur så mycket att jag verkligen ville bli vetrinär. Så som Maja sa, så försöker dock jag också att bli bättre på matte, så att jag kan nå målet och bli vetrinär när jag blir äldre. Jag ska ge nyårslöften att jag måste bli bättre i skolan och att våga ta för mig mer. Det var Maja som tvingade till mig att ge det sista löftet. Hih.. ♥
Jao... det var väl lite om mig.
Kram så länge!

Ang. headern

Nej, Embloco är ingen modeblogg! Men jag ska byta bilder i headern alldeles strax, om ni kanske undrar vad som försiggår.

Kram, Maja ♥

Embloco

Gott nytt år, hälsar vi på Embloco först och främst!

 

Imorgon, den 31 december 2010, är det en pyttedag kvar tills det är nytt år, ny start. Jag ville dock inte vänta med att starta bloggen, så det blev helt enkelt så att den startades den 30 december, 2010, 13:34. Så nästa år fyller bloggen ett år om vi lyckas hålla den uppe så länge - men det är ju några månader tills dess.

 

Jag vill först och främst hälsa dig som läsare välkommen till Embloco-bloggen, och tacka dig för att du tagit din tid och besöka. Sedan tror jag att det skulle sitta bra med en introduktion av denna blogg.

 

Embloco står för Elsa, Maja, Bianca, Lilly och co. (company). Vi är två svenska tjejer som driver bloggen, och vi heter Maja och Lilly. Skrivaren i detta inlägg, är självaste Maja. Elsa är min familjs hund, en blandning mellan Border Collie och Engelsk springer spaniel, och Bianca är då Lillys mammas familjs hund. Bianca ska ni få veta mer om snart, när Lilly får chans att berätta om henne.

Bloggen kommer i huvudsak handla om djur - Elsa, Bianca, Signe (Lillys kattunge) är djuren som vi förmodligen kommer skriva mest om när det handlar om husdjur, men även om skötseltips och nyheter om vilda djur, och djur på djurparker. I sommar kan jag även lova att om bloggen fortfarande existerar då, kommer vi visa många bilder från Kolmårdens djurpark och Tropicarium som mittemot djurparken, ungefär 10 meter.

 

Nu till informationen ni kan behöva veta om mig, Maja.

Jag heter då Maja som ni bör ha förstått vid det här laget, och jag är 12 år precis som Lilly. På min fritid tycker jag om att fotografera med min Canon EOS 1000D, teckna, skriva, läsa böcker, sitta vid datorn, umgås med familj och vänner och givetvis - kela, leka eller ta hand om djur. Jag har sedan jag var ungefär 8-9 år velat bli veterinär eller djursjukvårdare, så jag är väldigt inriktad på att matten ska gå bra för mig. Lika bra att börja nu så att det fixar sig i gymnasiet, tycker jag själv. Det var min idé att starta bloggen och det var jag som genomförde handlingen, men bloggen kommer inte bli något vidare utan Lilly.

 

Kram, Maja ♥


RSS 2.0